Стени

Конструкцията и материалите на стенните панели могат да варират, в зависимост от изискванията на клиента. Най-често дебелината на основната стена, без външните и вътрешните облицовки, е 140 мм. Това позволява постигането на стабилна конструкция и добри изолационни качества при правилно подбрани довършителни елементи.

Основен тип външен стенен панел:

Номер Материал Дебелина
1 Плоча OSB 10 мм
2 Пароизолационно фолио 0,5 мм
3 Дървена конструкция 120/45 мм
4 Каменна вата 120 мм
5 Плоча OSB3 10 мм

Препоръчително е от вътрешната стена да се постави въздушна възглавница, която се използва за прекарване на инсталациите, а има и допълнителна изолационна функция. Тя е много важна, защото по този начин не се нарушава цялостта на пароизолационното фолио.

Допълнителната изолация преди външната облицовка също е важна. Колкото по-дебела е тя, толкова по-добри изолационни качества има стената. Удачен вариант е плоскости EPS 100 мм. Скоро ще ви покажем различни варианти на цялостна външна стена със съответните им коефициенти на топлопреминаване.

Покритието на стените може да бъде най-разнообразно както отвън, така и отвътре. Това позволява да се задоволи максимално вкусът на клиента.

Основен тип вътрешен стенен панел:

Номер Материал Дебелина
1 Плоча OSB 10 мм
2 Дървена конструкция 100/35 мм
3 Каменна вата 100 мм
4 Плоча OSB 10 мм

Вътрешните стенни панели могат да бъдат с дебелината на основния външен стенен панел, но в повечето случаи това не е нужно. Често това може да се определя от конструкцията на самата къща. Основна разлика между двата вида е липсата на пароизолационно фолио при вътрешните стени.

Както и при външните панели, може да се добави въздушна възглавница за прекарване на инсталации. Все пак това не е необходимо, тъй като инсталациите могат да се прекарат и в самия панел.

Изпълнени проекти

  • Двуетажна сглобяема къща 161 кв.м.
  • Едноетажна сглобяема къща 97 кв.м.
  • Административна сглобяема сграда 77 кв.м.
  • Лятна градина Витоша